19.6 C
București
miercuri, iunie 16, 2021

Datele unor parlamentari democraţi, confiscate de la Apple în timpul preşedinţiei lui Trump, potrivit NYT

Citește și:

Ministerul Justiţiei al SUA a confiscat de la compania Apple, în timpul preşedinţiei lui Donald Trump, datele a doi parlamentari democraţi membri ai comisiei pentru informaţii din Camera Reprezentanţilor, precum şi ale colaboratorilor şi membrilor familiilor lor, potrivit cotidianului New York Times (NYT), informează vineri AFP, citată de Agerpres.

Demersuri în vederea obţinerii comunicării acestor date l-au vizat pe Adam Schiff, reprezentantul Californiei şi la acea vreme principalul membru democrat al acestei comisii pe care în prezent o prezidează, a raportat joi cotidianul american.

Aceste confiscări de date au intervenit în 2017 şi la începutul lui 2018, în timp ce ministerul ancheta asupra scurgerilor de informaţii clasificate cu privire la contactele dintre administraţia Trump şi guvernul rus, continuă NYT.

Citește și: Contra-informațiile militare MOBILIZATE în cazul ASASINATULUI din Vest

Reprezentantul Eric Swalwell a declarat joi la CNN că el era al doilea reprezentant democrat al comisiei vizat. „Am fost notificat (…) de Apple că ei mi-au confiscat datele. Este rău”, a spus el.

Potrivit NYT, procurori ai Ministerului de Justiţie, condus la acea dată de Jeff Sessions, au întreprins atunci eforturi neobişnuite pentru a găsi sursa scurgerilor. Aceste eforturi au vizat datele unor parlamentari, precum şi ale personalului şi familiilor lor, inclusiv ale unui minor, pentru că, potrivit cotidianului american, ei credeau că aceştia utilizează aparatele colaboratorilor sau copiilor lor pentru a masca anumite contacte cu jurnalişti.

În final, niciunele dintre datele culese, nici vreo altă dovadă nu au permis să se stabilească vreo legătură între aceste scurgeri şi parlamentari sau comisia de informaţii, precizează cotidianul. Însă ancheta a fost relansată un an mai târziu de ministrul justiţiei Bill Barr.

Ministerul Justiţiei al SUA şi Apple nu au comentat deocamdată aceste informaţii.

Sursa: www.stiripesurse.ro

Lasă un comentariu

Ultimele știri:

Motivul pentru care Sorana Cîrstea şi Ion Alexandru Ţiriac nu se afişează în public. Cei doi s-au logodit anul trecut

Sorana Cîrstea și Ion Alexandru Ţiriac sunt împreună de mai mulţi ani, însă cei doi nu se afişează în public. Motivul pentru care cei doi aleg discreția maximă este unul uimitor. Articolul Motivul pentru care Sorana Cîrstea şi Ion Alexandru Ţiriac nu se afişează în public. Cei doi s-au logodit anul trecut apare prima dată în Romania TV. ...

Din aceeași categorie: