19.6 C
București
luni, iunie 21, 2021

Danemarca denunta incalcarea spatiului sau aerian de catre doua avioane ale Rusiei

Citește și:

Guvernul de la Copenhaga a denuntat incalcarea vineri a spatiului aerian danez de catre doua avioane rusesti si l-a convocat pe ambasadorul Moscovei in legatura cu acest incident, calificat drept preocupant de catre ministrul apararii, transmite AFP.

Ministerul Apararii a informat ca doua avioane de lupta au fost ridicate de la sol pentru a impiedica aceasta incursiune.

„Complet inacceptabil ca avioane rusesti incalca spatiul aerian danez, de doua ori intr-o zi”, ceea ce indica spre o „actiune deliberata”, a scris pe Twitter ministrul de externe, Jeppe Kofod.

„Examinam inca detaliile, dar am luat deja initiativa de a-l convoca pe ambasadorul rus pentru o discutie la Ministerul de Externe”, a adaugat el.

Incursiunile s-au produs deasupra insulei daneze Bornholm din Marea Baltica, la sud de Suedia.

„Este foarte rar sa vedem acest tip de incalcare a spatiului aerian danez, asadar de doua ori in aceeasi zi trebuie considerat ca fiind preocupant”, a declarat pentru agentia daneza Ritzau ministrul apararii, Trine Bramsen.

Sursa: www.ziare.com

Lasă un comentariu

Ultimele știri:

Actorul care a jucat rolul lui Gunther în serialul Friends se luptă să trăiască: „Este stadiul 4. Cancerul în stadiu târziu…”

James Michael Tyler, actorul care a jucat rolul lui Gunther în serialul Friends, a dezvăluit că se luptă cu cancerul de prostată în stadiul patru. Bărbatul de 59 de ani a spus că a fost diagnosticat în 2018, dar de atunci s-a răspândit în alte părți ale corpului său, inclusiv la oase și la coloana vertebrală. Tyler a mărturisit că această boală agresivă i-a lăsat corpul paralizat. ...

Din aceeași categorie: