19.6 C
București
marți, iunie 15, 2021

Danemarca anunță că două avioane rusești i-au încălcat spațiul aerian

Citește și:

Ministerul danez al Apărării a confirmat încălcarea spaţiului aerian danez de către două avioane ruseşti. Ministrul apărării, Trine Bramsen, a declarat că încălcările au avut loc lângă Bornholm, în apropiere de granița cu Suedia. Potrivit ministrului, guvernul danez încearcă să afle ce s-a întâmplat cu adevărat.

 “Este neobișnuit să vezi acest tip de încălcare a spațiului aerian danez, așa că este foarte grav pentru că au avut loc două incidente în aceeași zi. Nu ar trebui să existe nicio îndoială că acest tip de încălcare este inacceptabil”, spune Trine Bramsen, potrivit agenției de știri daneze Ritzau.

Evenimente similare au avut loc de mai multe ori. Se lucrează acum la investigarea modului în care avionul a intrat în spațiul aerian danez și dacă nu a fost o eroare de navigație sau o „provocare deliberată”, a spus ministrul apărării.

Două avioane de luptă au fost ridicate de la sol pentru a împiedica această incursiune, a anunțat Ministerul Apărării, relatează AFP citată de Agerpres.

„E complet inacceptabil că avioane ruseşti încalcă spaţiul aerian danez, de două ori într-o zi”, ceea ce indică spre o „acţiune deliberată”, a scris pe Twitter ministrul danez de externe, Jeppe Kofod.

Sursa: www.b1.ro

Lasă un comentariu

Ultimele știri:

China: O responsabilă a laboratorului din Wuhan respinge din nou acuzaţiile despre originea COVID-19

O virusologă chineză, directoare a unuia dintre laboratoarele Institutului de Virusologie Wuhan, a negat încă o dată, într-un interviu publicat luni în jurnalul New York Times, teoria potrivit căreia virusul la originea COVID-19 ar fi putut scăpa din instituţia sa, notează AFP și Agerpres. Preşedintele american, Joe Biden, a cerut în mai serviciilor americane de informaţii americane "să îşi dubleze eforturile" pentru a explica originile COVID-19, deplângând lipsa de cooperare şi de transparenţă a Beijingului. ...

Din aceeași categorie: