19.6 C
București
luni, iunie 21, 2021

Dan Barna, reacție după criticile aduse de Comisia Europeană PNRR: ‘Este o consultare firească, programul va fi aprobat’

Citește și:

Vicepremierul Dan Barna a declarat, vineri, la Sibiu, că Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) va fi aprobat, iar corecturile transmise fac parte dintr-o „consultare firească”. El atrage atenția că atacul PSD este „iresponsabil” și lovește în credibilitatea României.

„Văd un atac iresponsabil al PSD și al președintelui său la ceea ce înseamnă PNRR. Este un atac care arată cât de puțin înțelege PSD despre ce înseamnă un astfel de program și un astfel de plan de țară pentru România. O procedură absolut firească, o procedură care va dura timp de două luni în care CE trimite tuturor țărilor care au trimis aceste programe, trimite întrebări și clarificări firești și normale când vorbim de documente de mii sau zeci de mii de pagini, este transformată de PSD într-un atac, practic, la perspectiva și credibilitatea României și ca partener european, și ca țară capabilă să dezvolte un astfel de program”, a spus Dan Barna, într-o conferință de presă, la Sibiu, conform Mediafax.

Vicepremierul a spus că PNRR-ul va fi un „un succes”, iar România va atrage cele peste 29 de miliarde de euro.

„Vreau să fiu foarte: consultările care au loc în aceste zile sunt firești, vom răspunde la ele, vor veni, probabil, altele, astfel încât, în momentul în care Comisia Europeană va da avizul final al acestui program să avem într-adevăr un program și niște proiecte care să facă o schimbare semnificativă și vizibilă pentru fiecare cetățean al României”, a mai spus Dan Barna.

Ca și coordonator al ministerelor care implementează PNRR, vicepremierul a mai spus că „programul nu a fost respins, nu a fost retras”.

„Este o consultare firească, programul va fi aprobat, România va avea această resursă și până în 2026 vom avea cu toții șansa să vedem proiecte majore, proiecte importante care nu au existat niciodată în România”, potrivit co-președintelui USR PLUS.

Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) ar putea fi aprobat doar în septembrie, ceea ce va duce la întârzieri mari, a declarat, joi seara, la emisiunea STIU, de la Aleph News, europarlamentarul PSD Victor Negrescu, după ce Comisia Europeană a transmis zeci de observații.

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat joi, la Antena 3 că documentul PNRR prezentat de România a fost desființat de specialiștii Comisiei Europene. Ciolacu a vorbit despre rușine și despre conflict de interese în cazul celor care au întocmit documentele.

La rândul său, premierul Florin Cîțu a arătat într-o postare pe Facebook că Planul Național de Redresare și Reziliență nu a fost respins și nu a fost retrimis de Comisia Europeană, caracterizând informațiile apărute drept fake news.

Sursa: www.stiripesurse.ro

Lasă un comentariu

Ultimele știri:

Alexandru Rafila: S-ar putea ca în toamnă să avem o circulaţie a virusurilor gripale semnificativ mai intensă decât în sezonul precedent

Alexandru Rafila a afirmat că în această toamnă virusurile gripale ar putea circula mai intens, faţă de anul trecut, când aproape că nu a existat circulaţia acestora datorită măsurilor de prevenţie pe care populaţia le-a respectat. Profesorul atrage atenţia asupra faptului că vaccinarea gripală va fi utilă în contextul în care imunitatea în rândul populaţiei faţă de infecţia gripală este mult mai scăzută comparativ cu anul trecut. "Mulţi dintre cei care s-au vaccinat sunt îndoiţi de utilitatea vaccinării pentru că nu a existat circulaţia virusurilor gripale. Eu cu familia mea ne vom vaccina", precizează medicul. ...

Din aceeași categorie: