19.6 C
București
miercuri, iunie 16, 2021

Cum se joacă de-a delegarea atribuţiilor primarul Misăilă. Noua sarcină dată viceprimarului Dimitriu

Citește și:

Meciul dintre primarul Cristi Misăilă şi majoritatea PNL-USR PLUS din Consiliul Local Focşani nu ia nicio pauză.

După ce în cursul zilei de joi edilul a anunţat că săptămâna viitoare va avea loc o şedinţă a Consiliului Local, în care a propus pe ordinea de zi abrogarea hotărârii privind aprobarea bugetului local pe 2021 şi adoptarea unui nou buget, vineri acelaşi primar Misăilă vine cu o altă mutare.

El a anunţat că a dispus delegarea atribuţiilor de ordonator principal de credite, până la finalul anului, viceprimarului Ana Maria  Dimitriu, pe care în trecut a deposedat-o de toate atribuţiile pe care I le-a dat.

În jocul edilului a fost introdusă şi Alexandra Tătaru, celălalt viceprimar, care la fel a fost lăsată fără o parte din atribuţii la mai puţin de două săptămâni de când le primise şi care acum ar urma să ţină locul colegei sale ca ordonator principal de credite în cazul când Ana Maria Dimitriu se află în concediu sau alte situaţii neprevăzute.

Într-un comunicat de presă menit a manipula opinia publică, Misăilă încearcă să inducă ideea că decizia  privind delegarea atribuţiilor a fost convenită împreună cu liderul de grup al PNL din Consiliul Local, Victor Dumitru.

În realitate, discuţiile dintre cei doi au fost legate tocmai de posibilitatea ca edilul să-şi asume responsabilitatea pentru a face functional bugetul aprobat în 10 mai. 

Mai mult decât atât, dacă era atât de dornic să ofere atribuţii viceprimarilor pentru a rezolva problema bugetului, invalid după cum se exprimă, nu-şi mai avea sensul convocarea unui şedinţe pentru abrogarea lui, ceea ce arată că totul e o cacealma care se joacă pe seama a sute de oameni care în acest moment nu şi-au primit încă salariile restante de o săptămână.

„În urma discuţiilor avute cu liderul grupului consilierilor locali PNL şi a recomandărilor făcute de acesta, am dispus delegarea atribuţiilor de ordonator principal de credite doamnei viceprimar Dimitriu Ana – Maria.  Practic, în acest moment, coaliţia PNL-USR, care deţine majoritatea în Consiliul Local Focşani, are la dispoziţie toate pârghiile pentru a pune în practică soluţiile pe care le-a tot prezentat în mod public începând cu data de 10 mai 2021 pentru deblocarea situaţiei de la Primăria Municipiului Focşani.Totodată, pentru mai multă transparenţă, reamintesc opiniei publice declaraţiile făcute de consilierii locali PNL-USR, inclusiv de liderul de grup, conform cărora ordonatorul principal de credite “poate face virări de credite între aliniatele capitolelor şi poate regla situaţia fără a crea acest blocaj, fără a produce isterie, fără a bloca accesul în Primărie, fără a opri iluminatul public etc.” De asemenea, liderul consilierilor locali liberali a spus, într-o conferinţă publică ţinută în fata presei, că soluţiile oferite de coaliţia PNL-USR sunt cât se poate de legale şi deblocarea bugetului Municipiului Focşani “ţine doar de buna credinţă şi voinţa” ordonatorului principal de credite. Cu alte cuvinte, urmează ca ordonatorul principal de credite, în speţă viceprimarul Dimitriu Ana – Maria, să efectueze prin dispoziţia dumneaei virările de credite necesare validării bugetului Municipiului Focşani în Sistemul electronic de raportare a situaţiilor financiare din sectorul public FOREXEBUG pentru continuarea fără sincope a activităţii administraţiei publice locale”, arată Misăilă în comunicatul de presă.

Viceprimarul Ana Maria Dimitriu spune că era previzibil jocul acesta al primarului de a dispune după bunul plac de funcţia pe care o are. Ea a declinat oferta şi în cursul zilei de luni, 14 iunie, va veni cu lămuriri suplimentare.

„Primarul se joacă de-a datul şi luatul atribuţiilor. În luna martie am avut o serie de atribuţii, care mi-au fost luate pe rând, într-un interval scurt. Mai întâi fondul locativ, apoi celelalte atribuţii legate de fiscalitate, spunând că sunt incompetentă. Probabil m-a reevaluat şi acum mi-am dobândit competenţele, dacă a dar această dispoziţie. Ce să înţeleg, că domnul primar şi-a depus mandatul? Nu voi accepta atribuţia”, ne-a spus Ana Maria Dimitriu.

Între timp, consilierii PSD din Consiliul Local compică şi ei lucrurile, ba chiar le fac şi mai confuze, depunând  o plângere prelabilă prin care solicită reanalizarea sau revocaea în parte a bugetului pe care chiar ei l-au votat, asta în timp ce primarul Misăilă cere abrogarea lui, lucru care arată haosul care domneşte acolo.

Vă mai recomandăm:

http://Ceartă cu ecou în stradă în biroul primarului din Focşani. Edilul, către viceprimar. „Ieşi afară. Lasă-mă dracului în pace!” AUDIO

Primarul Focşaniului le-a lăsat fără atribuţii pe cele două viceprimăriţe, chiar de ziua păcălelilor

Primarul Focşaniului, către viceprimarul Ana Maria Dimitriu. „Stai în birou cu doi hăndrălăi. Pentru ce iei salariul?” VIDEO

 

Sursa: www.adevarul.ro

Lasă un comentariu

Ultimele știri:

Continuă căutările în Tenerife pentru găsirea trupului Annei, cea mai mică dintre fetiţele ucise de tatăl lor. Olivia a fost găsită la 44 de...

Continuă căutările pentru găsirea trupului micuţei Anna Gimeno Zimmermann în largul Insulelor Canare din Tenerife. ...

Din aceeași categorie: