19.6 C
București
duminică, iunie 20, 2021

Cristian Ghinea, despre criticile Comisiei cu privire la PNRR: “De abia se începe procesul de evaluare oficială. Au tot fost schimburi de observații”

Citește și:

Ministrul Proiectelor și Investițiilor Europene, Cristian Ghinea, a precizat vineri seara că PNRR nu a fost respins, în condițiile în care Comisia abia a început procesul de evaluare oficială. De asemenea, astfel de discuții între autoritățile de la București și reprezentanții Comisiei vor avea loc până în septembrie:

“De abia se începe procesul de evaluare oficială. Au tot fost schimburi de observații înainte de a-l trimite oficial. Dar au fost zeci de întâlniri între noi și Comisia Europeană și ministerele de linie și asta a fost și acum. Ieri a fost o discuție cu 120 de oameni din ministere.

PNRR pune toate lucrurile înainte. La fondurile europene clasice, toate proiectele toate sectoarele, costurile trebuiau justificare după implementare. Dumneavoastră aplicați cu un proiect, fie că vorbim despre canalizare, dacă sunteți primărie, dacă vorbim de deșeuri dacă sunteți Consiliul Județean, faceți niște estimări și spuneți atât mă costă, vreau banii. Aici este complet întors. Trebuie să estimezi toate costurile înainte. Este une exercițiu nou și un exercițiu unic și pentru Comisie și pentru statele membre și toate au avut observații de la Comisie”, a declarat Cristian Ghinea la Digi24.

Acesta a precizat că până în septembrie discuții între autoritățile din România și Comisie vor avea loc continuu, pe diferite departamente.

“La București, se uită ministerele de linie, dialogul pe detaliu este între Ministerul de linie de la București și directoratul general al Comisiei de linie.

Sunt coordonatorul PNRR, întreg Guvernul este responsabil. Când trebuie să dai vești bune, toți miniștri se înghesuie. Când e vorba de critici rămâne ministrul coordonator să explice. Este parte din funcția de coordonare pe care mi-o asum”, a spus Cristian Ghinea.

Sursa: www.b1.ro

Lasă un comentariu

Ultimele știri:

Gabriel Oprea: România s-a bazat întotdeauna pe armată și Biserică

Fostul vicepremier Gabriel Oprea a fost prezent la evenimentul Uniunii Militarilor și Polițiștilor Mihai Viteazul în calitate de Președinte. Citește mai departe... ...

Din aceeași categorie: