19.6 C
București
marți, iunie 15, 2021

Comisia Europeană, după reacţiile stârnite de observaţiile pentru PNRR: Vom clarifica orice potenţială întrebare

Citește și:
„Comisia Europeană a început evaluarea aprofundată a planurilor de redresare şi rezilienţă pe care le-a primit. În această perioadă, nu vom putea furniza o evaluare preliminară”, a precizat CE.
Potrivit Comisiei, aşa cum este prevăzut în Regulamentul de instituire a Mecanismului de redresare şi rezilienţă, pe parcursul întregii perioade de evaluare, CE „va acţiona în strânsă colaborare cu statul membru în cauză cu scopul de a clarifica orice potenţială întrebare deschisă prin, spre exemplu, solicitarea de informaţii suplimentare”. 
„Obiectivul nostru este de a colabora cu statele membre pentru a asigura utilizarea optimă a acestor fonduri”, a mai menţionat Comisia Europeană.

Comisia Europeană a transmis, joi, zeci de observaţii pe tema Planului Naţional de Redresare şi Rezilienă, cele mai multe dintre critici referindu-se la faptul că nu sunt justificate costurile, că lipsesc metodologiile de calcul şi că au fost furnizate informaţii neclare legate de proiecte, conform Hotnews, care prezintă şi o parte din documentul de lucru al Comisiei.

Comisia Europeană a transmis zeci de observaţii critice pe tema PNRR: costuri nejustificate, lipsa metodologiilor de calcul şi informaţii neclare

Documentul a fost discutat joi la Bruxelles cu reprezentanţii Comisiei Europene. Surse apropiate discuţiilor au precizat că aceasta este o evaluare de etapă, experţii europeni cerând detalii ca parte a procesului de evaluare şi trimitere de clarificari.
Apariţia acestor informaţii a generat  o dispută aprinsă între ministrul Proiectelor Europene Cristian Ghinea şi liderul PSD Marcel Ciolacu.

 

Sursa: www.adevarul.ro

Lasă un comentariu

Ultimele știri:

Ancheta criminalului în serie din Cipru, care a ucis o româncă și pe fata ei: Procurorii îi ‘scapă’ pe cei 15 polițiști anchetați

Cipru a renunţat luni la urmărirea penală a 15 agenţi de poliţie, suspectaţi de neglijenţă şi rasism în cazul dispariţiei a şapte femei şi copii străini, între care o româncă şi fiica ei, victime ale unui ucigaş în serie, relatează AFP, informează Agerpres. Citește mai departe... ...

Din aceeași categorie: