19.6 C
București
miercuri, iunie 16, 2021

Comisia Europeană, despre PNRR: Informația potrivit căreia a fost respins planul României nu e corectă

Citește și:

Reprezentanții Comisiei Europene precizează că Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) care a fost trimis de România pe 31 mai nu a fost respins, ci au fost cerute clarificări suplimentare în legătură cu acesta, informează G4 Media, citând un răspuns primit de la instituția europeană. Aeste schimburi de opinii sunt firești, mai precizează reprezentanții Comisiei.

Comisia Europeană transmite că nu a respins Planul Național de Redresare și Reziliență al României

”Comisia a primit planul de Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă și a început evaluarea planului. Acest proces este în curs, așa că informația potrivit căreia Comisia Europeană a respins planul României nu e corectă. (…) Aceste schimburi sunt perfect normale și reprezintă o parte a procesului de evaluare”, se arată în răspunsul transmis de un purtător de cuvânt al Executivului european pentru sursa citată.

Totodată, Comisia Europeană precizează că România a solicitat o prelungire a perioadei de evaluare a PNRR, cerere care a fost acceptată de Bruxelles. Solicitări similare au venit și din partea altor state, precum Suedia, Slovenia, Polonia și Croația.

Precizările Bruxelles-ului vin în contextul în care vineri, în spațiul public s-a discutat despre o serie de observații făcute de Comisia Europeană cu privire la Planul Național de Redresare și Reziliență transmis de România.

De aici a pornit un adevărat schimb de replici între reprezentanții Guvernului și cei ai PSD, social-democrații susținând că PNRR a fost respins.

Într-un mesaj publicat pe Facebook, premierul Florin Cîțu a precizat că PNRR nu a fost retrimis României și nici respins, fără a face alte referiri la observațiile Comisiei Europene.

Sursa: www.b1.ro

Lasă un comentariu

Ultimele știri:

UDMR a propus ca alocaţiile pentru copii să fie diferenţiate în funcţie de veniturile părinţilor

Kelemen Hunor, vicepremier al României şi preşedinte al UDMR, a declarat că a propus ca alocaţiile copiilor să fie oferite în funcţie de veniturile părinţilor. ...

Din aceeași categorie: