19.6 C
București
luni, iunie 21, 2021

Clotilde Armand, contrazisă pe tema contractului cu Romprest: „Trenul anulării a trecut de mult timp”. Ce soluţii sunt înaintate

Citește și:
Primarul Sectorului 1 a anunţat, joi seară, că a atacat în instanţă contractul între primăria pe care o conduce şi Romprest, pentru că acesta ar fi „nul din toate punctele de vedere”. Edilul a fost contrazis atât de specialişti, dar şi de politicieni din coaliţie, dar care au o altă poziţie pe tema scandalului gunoaielor. 
„Nenorocitul ăla de contract cu Romprest nu doar că există, dar nici nu mai poate fi anulat. În contencios administrativ, nulitatea are un regim special. Concret, exceptând actele administrative cu caracter normativ, anularea se poate cere doar în anumite condiţii şi mai ales termene. În cazul de faţă, a zburat puiul cu aţa de foarte mulţi ani. Eu nu înteleg de ce, în loc să se ceară anulaări pierdute de la intrarea în instanţă, nu se cere rezilierea”, a scris joi seară pe pagina sa de Facebook avocata Elenina Nicuţ 
„Adevărul” a contactat-o pe avocată pentru a explica la ce s-a referit mai exact: „Termenele care trebuiau respectate erau cele din Legea contenciosului administrativ. Ca să ceri anularea unui act, trebuie să fie parcursă o procedură prealabilă. Termenele sunt scurte. Din punctul meu de vedere, toate termenele au expirat prin 2010”, a precizat pentru „Adevărul” avocata Elenina Nicuţ. „Trenul anulării a trecut de mult timp”, a completat Elenina Nicuţ, care a explicat faptul că „anularea” şi „rezilierea” sunt proceduri diferite.
„E o chestiune în cazul acesta care nu ţine doar de soluţia juridică. Trebuie discutat pe soluţii. Din punctul meu de vedere, eu aş merge pe o încercare de soluţionare amiabilă. Este cea mai economică, atât din punct de vedere financiar, dar şi al timpului. Dacă nu, pe reziliere. Dar aici trebuie îndeplinite mai multe condiţii, inclusiv achitarea facturilor la zi”, a mai explicat avocata pentru „Adevărul” 
Şi partenerii din coaliţie, adică liberalii, cer o negocierie între toate părţile implicate în scandalul gunoiului de la Sectorul 1, fiind exclusă din start varianta atacării în instanţă a contractului. „Poziţia PNL este că trebuie rezolvate problemele oamenilor, în primul rând. Apoi, trebuie respectată legea. Dacă intervenţia este în forţă, probabil vor fi litigii şi prejudicii pe care nu le plăteşte primarul Clotilde Armand, ci cetăţenii din Sectorul 1. Noi am spus că înainte de a rezilia un contract, trebuie încercate toate căile posibile. Dacă preţul ţi se pare mare, soluţia nu e să reziliezi cu riscurile aferente de prejudicii şi litigii, ci să încerci o soluţie amiabilă, prin care are loc diminuarea preţurilor şi schimbarea condiţiilor contractuale”, a precizat pentru „Adevărul” preşedintele PNL Sector 1, Sebastian Burduja. 

Sursa: www.adevarul.ro

Lasă un comentariu

Ultimele știri:

Actorul care a jucat rolul lui Gunther în serialul Friends se luptă să trăiască: „Este stadiul 4. Cancerul în stadiu târziu…”

James Michael Tyler, actorul care a jucat rolul lui Gunther în serialul Friends, a dezvăluit că se luptă cu cancerul de prostată în stadiul patru. Bărbatul de 59 de ani a spus că a fost diagnosticat în 2018, dar de atunci s-a răspândit în alte părți ale corpului său, inclusiv la oase și la coloana vertebrală. Tyler a mărturisit că această boală agresivă i-a lăsat corpul paralizat. ...

Din aceeași categorie: