19.6 C
București
miercuri, iunie 16, 2021

Citu sustine ca PNRR nu a fost respins: „Cine trateaza Planul cu superficialitate, pleaca acasa. Cei care lucreaza nu pot merge in concediu pana nu il avem aprobat”

Citește și:

Premierul Florin Citu a afirmat ca PNRR nu a fost respins si nici retrimis, iar Comisia Europeana vine cu observatii la care Romania va raspunde. El a atras atentia celor care lucreaza la Planul de Redresare si Rezilienta cu nu pot pleca in concediu pana cand PNRR nu va fi aprobat, iar cineva trateaza Planul cu superficialitate, pleaca acasa.

„Inca de la prima ora, de ieri de fapt, am vazut mai multe stiri false. E foarte simplu. Am spus si de azi dimineata inainte sa plec ca nu a fost respins PNRR si nu a fost retrimis PNRR si asta inainte sa vina Comisia cu precizari care au confirmat ce am spus. Nu pierdem acesti bani. 29,2 miliarde euro ii vom lua pe toti. Avem proiecte importante depuse pentru Romania, care vor fi terminate pana in 2026, infrastructura, spitale, Romania educata, iar in acest moment suntem in procedura fireasca in care sunt toate tarile din UE.

Comisia Europeana face observatii. Noi le raspundem. Si aici suntem in acest moment. Avem un mesaj clar pentru cei care lucreaza la PNRR, pentru functionarii publici – trebuie sa stiti ca nu puteti sa mergeti in concediu pana nu avem acest PNRR aprobat. E responsabilitatea noastra sa avem cel mai bun PNRR. De aceea trebuie sa luati toate observatiile Comisiei Europene si sa le tratati cu mare, mare atentie.

Daca cumva, din cauza unei tratari superficiale a acestor observatii de vreun functionar, de la cel mai mic pana la cel mai mare, si vom aveam probleme pe PNRR, va garantez ca acele persoane pleaca acasa. Nimeni nu pleaca acasa, in concediu, pana nu avem acest PNRR aprobat”, a declarat Florin Citu, intr-o conferinta de presa sustinuta vineri la Zalau.

Comisia Europeana a inceput evaluarea aprofundata a planurilor de redresare si rezilienta pe care le-a primit si va actiona in stransa colaborare cu statul membru in cauza pentru a clarifica orice potentiala intrebare, scopul fiind utilizarea optima a fondurilor, precizeaza CE dupa aparitia informatiilor referitoare la obiectiile sale fata de PNRR.

Sursa: www.ziare.com

Lasă un comentariu

Ultimele știri:

ELEVII protestează în fața Guvernului și în toată țara împotriva deciziei de DECONTARE a navetei – CE reproșează Ministerului Educației

Asociațiile de elevi au anunțat proteste în toată țara, în fața Guvernului și a Prefecturilor din județele lor! Aceștia cer de urgență ca Executivul să NU voteze decontarea navetei fără o dezbatere publică a reglementărilor. Pe agenda de miercuri a Guvernului se află proiectul de ordonanță de urgență care prevede reglementarea decontării navetei.  ...

Din aceeași categorie: