19.6 C
București
luni, iunie 21, 2021

Cioloş: Ciolacu mă convinge că ticăloşia rămâne o valoare şi în „noul” PSD

Citește și:

«Credeam că, după Dragnea, PSD va scăpa şi de hoţie, dar şi de ticăloşie. Domnul Ciolacu deocamdată mă convinge că cel puţin ticăloşia rămâne o valoare şi în „noul” PSD. Pentru că altfel nu pot să interpretez de ce a lansat ideea că Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă al României a fost respins de către Comisia Europeană.», a scris Dacian Cioloş, vineri, pe Facebook.

Cu privile la observaţiile transmise de Comisia Europeană pentru Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, Dacian Cioloş a declarat că oficialii europeni nu vor  fi nişte evaluatori care să „bifeze căsuţe”, ci parteneri cu fiecare stat membru, pentru a se asigura că banii împrumutaţi vor fi investiţi „cu cap”.

„Nu trebuie să mă creadă pe mine, dar măcar să citească ce zice azi Comsia, care spune că nici vorbă de vreo respingere şi că solicitările de clarificări fac parte din procesul normal de negociere cu statele membre. Presupunând că vrea binele României şi e de bună credinţă, dacă domnul Ciolacu ar avea o minimă înţelegere a procedurilor europene, nu ar fi aruncat public cu gogoşi.

Din păcate, PSD şi alţi politicieni, dintre care unii deveniţi irelevanţi după alegerile din 2020, distribuie ştiri false fără discernământ cu privire la o temă extrem de importantă pentru viitorul dezvoltării ţării. Mulţi dintre ei sunt obişnuiţi probabil cu perioada în care aşteptau lecţii şi liste cu măsuri de făcut de la Bruxelles şi pare că au rămas împietriti în acea perioadă”, a mai transmis Cioloş.

Acesta a mai transmis că nu există nicio contribuţie din partea PSD în Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă pentru că social-democraţii nu au dorit să participe. 

„Dacă ar fi înţeles nevoia României de a investi cu cap 29 de miliarde de euro până în 2026, cei de la PSD ar fi venit cu propuneri de proiecte în zecile de consultări publice pe domenii pe care ministrul Cristian Ghinea le-a făcut în ultimele luni. Evident că nu există în acest plan vreo contribuţie de la domnul Ciolacu şi PSD, pentru că nu au dorit să participe. Fie pentru că nu-i interesează, fie pentru că nu înţeleg niciun proiect care nu le aduce vreun comision”, a spus Ciolos.

Comisia Europeană a transmis, joi, zeci de observaţii pe tema Planului Naţional de Redresare şi Rezilienă, cele mai multe dintre critici referindu-se la faptul că nu sunt justificate costurile, că lipsesc metodologiile de calcul şi că au fost furnizate informaţii neclare legate de proiecte, conform Hotnews, care prezintă şi o parte din documentul de lucru al Comisiei.

Documentul a fost discutat joi la Bruxelles cu reprezentanţii Comisiei Europene. Surse apropiate discuţiilor au precizat că aceasta este o evaluare de etapă, experţii europeni cerând detalii ca parte a procesului de evaluare şi trimitere de clarificari.

Astfel de sesiuni de evaluare se fac cu toate statele aplicante, Comisia cerând frecvent clarificări şi procedând la negociere în privinţa costurilor.

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a afirmat, joi seară, că Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă a fost „pulverizat” de Comisia Europeană. El s-a referit la faptul că anumite companii au făcut unele documente din PNRR pentru a beneficia direct de bani, ceea ce a catalogat drept infracţiune.

În replică, ministrul Proiectelor Europene, Cristian Ghinea, i-a propus liderului PSD Marcel Ciolacu să discute „cu demisia pe masă”. Ministrul Ghinea este dispus să demisioneze de la minister dacă PNRR nu va fi aprobat, însă dacă oficialii europeni vor aproba planul, acesta îi propune lui Ciolacu să fie el cel care demisionează, termernul fiind 30 septembrie.

Liderul PSD Marcel Ciolacu i-a răspuns lui Cristian Ghinea spunând că ministrul „n-a convins pe nimeni cu inteligenţa sa, dar i-a zăpăcit pe toţi cu tâmpeniile sale”. Ciolacu l-a numit pe Ghinea „un dezastru” şi un „un ministru zero”.

 

 

 

Sursa: www.adevarul.ro

Lasă un comentariu

Ultimele știri:

Rusaliile, motiv de mare sărbătoare la Hodac, în Mureş. Întreg satul s-a îmbrăcat în straie populare

Ortodocşii sărbătoresc și astăzi Pogorârea Sfântului Duh peste sfinţii apostoli. Este a doua zi de Rusalii, iar bisericile din întreaga țară așteaptă credincioșii. Şi ieri lăcaşurile de cult au fost pline. În unele locuri s-au sfinţit apele, prilej de pelerinaj în straie populare. Iar în Oltenia, oamenii au fost fost colindaţi de căluşari.  ...

Din aceeași categorie: