19.6 C
București
duminică, iunie 20, 2021

Cazurile de infecţii cardiace la tinerii de 16-24 de ani din SUAdepăşesc aşteptările, după a doua doză de vaccin anti-COVID-19

Citește și:
Din 31 mai, au fost raportate 275 de cazuri de miocardită sau pericardită, afecţiuni inflamatorii cardiace, la persoanele cu vârste cuprinse între 16 şi 24 de ani, potrivit unei prezentări a CDC care a fost pregătită joi pentru o reuniune a grupului consultativ al Administraţiei pentru Alimente şi Medicamente (FDA).
Comitetul consultativ al FDA pentru vaccinuri şi produse biologice conexe organizează o întâlnire pentru a discuta despre utilizarea vaccinurilor Covid-19 la copiii cu vârsta de până la 6 luni.
Numărul preconizat de cazuri a fost între 10 şi 102, potrivit CDC.
Totodată, au fost raportate în total 475 de cazuri de miocardită sau pericardită la persoanele cu vârsta de până la 30 de ani.
Majoritatea pacienţilor care au fost spitalizaţi, respectiv 81% dintre aceştia, s-au recuperat complet. Începând din 31 mai, 15 persoane rsunt încă spitalizate, dintre care trei la terapie intensivă.
Majoritatea cazurilor par să apară la bărbaţi şi timpul mediu până la apariţia simptomelor este de două până la trei zile, potrivit CDC.
Grupul CDC pentru siguranţa vaccinului a declarat luna trecută că analizează condiţiile de inflamare a inimii la „relativ puţini” oameni care au primit vaccinări Covid. Cazurile au fost predominant la adolescenţi şi adulţi tineri şi au apărut de obicei în termen de patru zile de la vaccinare, a spus CDC la acel moment.
Starea a fost observată mai des la bărbaţi şi majoritatea cazurilor par a fi uşoare, a spus agenţia, deşi oficialii urmăresc pacienţii.
CDC îşi coordonează ancheta cu FDA, care a autorizat luna trecută vaccinul Pfizer-BioNTech pentru adolescenţi cu vârste cuprinse între 12 şi 15 ani.
„Încă nu ştim dacă acest lucru are legătură cu adevărat cu vaccinarea”, a spus dr. Peter Marks, director al Centrului FDA pentru Evaluare şi Cercetare a Produselor Biologice, în cadrul unui eveniment virtual de întrebări şi răspunsuri din 27 mai. El a adăugat că ”puţinele” cazuri raportate au fost ”foarte uşoare, durând o zi sau două” şi s-au întâmplat de obicei după o a doua doză.
Experţii în sănătate spun că identificarea unor efecte secundare rare, odată ce un vaccin sau medicament este administrat populaţiei generale, este frecventă şi, dacă miocardita se dovedeşte a fi legată de vaccinul Covid, riscul este neglijabil în comparaţie cu riscurile de a fi infectat cu Covid-19.

Sursa: www.adevarul.ro

Lasă un comentariu

Ultimele știri:

INS: Consumul brut de energie în industria metalurgică, în scădere cu 3,9% față de anul precedent

Consumul brut de energie în industria metalurgică a fost anul trecut de 55.643,5 TJ, în scădere cu 3,9% faţă de anul precedent, conform datelor centralizate de Institutul Naţional de Statistică. Citește mai departe... ...

Din aceeași categorie: