19.6 C
București
marți, iunie 15, 2021

Care este judeţul unde doar 23% dintre candidaţi au promovat examenul pentru permisul de conducere

Citește și:

Până în 2008, rata de promovare la examenul pentru obţinerea permisului de conducere în Argeş era constant între 50 şi 70%, nu puţine fiind cazuri când inclusiv analfabeţi îşi luau permisul. Însă după ce a izbucnit scandalul permiselor la Argeş şi zeci de oficiali au fost arestaţi, regulile s-au înăsprit drastic, începând de la faptul că proba teoretică se susţine de atunci doar pe calculator şi cu camere de supraveghere.

Iar în ultimii ani Argeşul a rămas constant la coada clasamentului privind rata de promovare. Conform statisticilor furnizate de către DRPCIV, dintre cei 9262 candidaţi care au dat prima oară examenul pentru obţinerea permisului de conducere în Argeş, doar 2186 au promovat, ceea ce corespunde unei rate de promovare de doar 23,6%, un record negativ pentru judeţ.

Statisticile arată că şi defalcat, rata de promovare pe şcoli de şoferi este una extrem de mică. Astfel, dintre cele 72 de şcoli de şoferi din Argeş, nu mai puţin de 29 au avut rata de promovare a candidaţilor pregătiţi sub 15%. Au fost chiar patru şcoli unde rata de promovare a fost zero. La polul opus, doar trei dintre cele 72 de şcoli de şoferi din Argeş au avut rata de promovare a candidaţilor de peste 50%.

 

Vă mai recomandăm şi:

Noul şef de la Permise Auto Suceava a fost ridicat de procurorii DNA pentru a fi audiat într-un dosar de corupţie

Aproximativ 900 de taximetrişti falşi au rămas fără permis. Ce sancţiuni au mai fost aplicate în urma unor ample razii la nivelul întregii ţări

Sursa: www.adevarul.ro

Lasă un comentariu

Ultimele știri:

Parlament: Plen reunit la ora 15,00; rapoartele Avocatului Poporului şi CNA – pe ordinea de zi

Senatul şi Camera Deputaţilor se reunesc, marţi, în şedinţă comună, de la ora 15,00, printre punctele înscrise pe ordinea de zi aflându-se raportul Avocatului Poporului, Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA) şi Consiliului Suprem de Apărare a Ţării (CSAT). Citește mai departe... ...

Din aceeași categorie: