19.6 C
București
miercuri, iunie 16, 2021

Autoritățile ruse au amendat Facebook și Telegram pentru că nu au eliminat conținutul considerat interzis

Citește și:

Autoritățile ruse au ordonat joi companiei Facebook și aplicației de mesagerie Telegram să plătească amenzi severe pentru că nu au eliminat conținutul interzis, o mișcare care ar putea face parte din eforturile guvernamentale în creștere de a întări controlul asupra platformelor de socializare pe fondul disidenței politice.

Un tribunal din Moscova a amendat Facebook cu 17 milioane de ruble (aproximativ 236.000 de dolari) și Telegram cu 10 milioane de ruble (139.000 de dolari). Nu a fost clar imediat ce tip de conținut este vizat, scrie AP.

A fost a doua oară când ambele companii au fost amendate în ultimele săptămâni. Pe 25 mai, Facebook a fost obligat să plătească 26 de milioane de ruble (362.000 de dolari) pentru că nu a dat jos conținutul considerat ilegal de autoritățile ruse. În urmă cu o lună, Telegram a fost, de asemenea, obligat să plătească 5 milioane de ruble (69.000 de dolari) pentru că nu a respins apelurile la protest.

La începutul acestui an, Roskomnadzor, organismul de supraveghere rus, a început să  blocheze accesul la Twitter și a amenințat cu o interdicție, tot din cauza presupusului eșec de a elimina conținutul ilegal. Oficialii au menționat că platforma nu a reușit să elimine conținutul care încurajează sinuciderea în rândul copiilor și care conține informații despre droguri și pornografie infantilă.

Represiunea s-a desfășurat după ce autoritățile ruse au criticat platformele de socializare care au fost folosite pentru a aduce zeci de mii de oameni în stradă în toată Rusia în acest an pentru a cere eliberarea liderului opoziției ruse Alexei Navalny, cel mai cunoscut critic al președintelui Vladimir Putin.

Eforturile guvernului rus de a accentua controlul internetului și al rețelelor sociale datează din 2012, când a fost adoptată o lege care permite autorităților să înscrie și să blocheze anumite conținuturi online. De atunci, un număr tot mai mare de restricții care vizează aplicațiile de mesagerie, site-urile web și platformele de socializare au fost introduse în Rusia.

Guvernul a difuzat în mod repetat amenințări de blocare a Facebook-ului și Twitter-ului, dar s-a oprit în afara interdicțiilor directe – temându-se probabil că această mișcare ar genera prea multă indignare publică. Numai rețeaua socială LinkedIn, care nu era foarte populară în Rusia, a fost interzisă de autorități pentru că nu a stocat datele utilizatorilor în Rusia.

Sursa: www.b1.ro

Lasă un comentariu

Ultimele știri:

Cumulonimbus filmat în Buzău, imagini spectacloase cu norul uriaș asemănător unui val oceanic

Un fenomen meteorologic rar a fost filmat marți după-amiază în Buzău, iar imaginile au devenit virale după ce au fost publicate pe rețelele de socializare, scrie Observator News, care le preia de pe pagina lui Cosmin Crăciun, cel care le-a surprins. Un nor uriaș a putut fi văzut în apropierea orașului Buzău, și pe Facebook […]

Din aceeași categorie: