19.6 C
București
luni, iunie 21, 2021

Au fost lansate Trenurile Soarelui. Cât costă un drum către mare cu mașina, trenul sau avionul

Citește și:

CFR Călători a lansat, vineri, Trenurile Soarelui, care vor lega toată țara de litoral.

În acest an, trenurile vor avea mai multe vagoane și nu vor există locuri în picioare, ca să nu apară aglomerația.

În această vară, vor fi însă și mai multe avioane spre mare, Tarom anunță curse Bucureșți – Constanța, cu petreceri la bord.

Cursa Tarom București – Constanța va fi lansată din 18 iunie. Va fi săptămânală, pasagerii vor pleca vineri și se pot întoarce duminică. Toată călătoria va fi o petrecere continuă, anunță compania. Distracția va începe la bord și se va termina pe un iaht.

Așadar, Tarom intră pe o rută unde concurența vine din partea altor mijloace de transport.

Cât costă drumul până la mare

Cu autobuzul de la Bucuresti la Constanța se poate ajunge în 3 ore. Prețul unui bilet dus-întors în acest caz este de 120 de lei. Cu mașina se ajunge în 2 ore și jumătate, iar carburantul costă în jur de 140 de lei.

Cu trenul rapid durează 2 ore, iar cu El Regio, pentru că oprește în stații, 4 ore. În funcție de asta, prețul pe un bilet dus-întors este de la 110 lei, la 55 de lei cel Regio.

Avionul este cel mai rapid, se ajunge în 45 de minute, dar și cel mai scump, 1.000 de lei biletul dus-întors. Aici trebuie luat în considerare și timpul pierdut pentru procedurile de îmbarcare, chiar dacă Tarom anunță că va avea ghisee de check in rapid.

Au revenit Trenurile Soarelui

Trenurile Soarelui vor lega fiecare localitate importantă din România de litoral. În total, sunt 20 de perechi de trenuri. Anul trecut nu au circulat din cauza pandemiei, dar în acest an vor fi mai multe vagoane decât în 2019, promite CFR Călători.

Adrian Vlaicu (CFR Călători): Suplimentăm Trenurile Soarelui până la maximum 15 vagoane. Nu se vor da locuri în picioare„.

Primii care au folosit Trenurile Soarelui sunt câțiva tineri elevi care se bucură de gratuitate.

„Fiind pe șine nu există trafic și probleme de genul. Este gratuitatea care ne oferă un confort financiar și este mai amuzant pe tren, mai se ceartă cineva”, a spus unul dintre ei.

Cât despre măsurile de siguranță, pasagerii sunt obligați să poarte măști.

Chiar dacă nu vor fi păstrate locuri libere, CFR călători promite că în trenuri va fi curățenie luna și va funcționa aerul condiționat.

Sursa: www.stirileprotv.ro

Lasă un comentariu

Ultimele știri:

Joe Biden se va întâlni cu președintele Afganistanului. Aceștia vor discuta despre retragerea trupelor SUA

Preşedintele SUA, Joe Biden, se va întâlni cu preşedintele afgan Ashraf Ghani la sfârşitul acestei săptămâni, pe 25 iunie, conform unui anunț făcut de Casa Albă. Retragerea trupelor americane și a celor aliate din Afganistan va fi principalul subiect de discuții. ...

Din aceeași categorie: