19.6 C
București
luni, iunie 21, 2021

Au bubuit prețurile în SUA: cel mai rapid ritm din ultimii 13 ani

Citește și:

Preţurile de consum din Statele Unite au crescut în luna mai cu 5%, cel mai rapid ritm din ultimii 13 ani, în condiţiile în care presiunile inflaţioniste continuă să se amplifice în economia americană, potrivit datelor publicate joi de Departamentul Muncii, transmite CNBC.

Analiştii anticipau o creştere a preţurilor de 4,7%, informează News.ro.

Avansul preţurilor este cel mai mare după creştere de 5,3% consemnată în august 2008, înainte de declanşarea crizei financiare globale.

Cu toate că inflaţia se apropie de nivelul atins în timpul crizei financiare din 2008-2009, Rezerva Federală consideră că creşterea preţurilor este determinată de factori temporari, este atât de ridicată din cauza comparaţiei cu anul trecut şi va încetini pe parcursul anului curent.

În consecinţă, participanţii din piaţă nu se aşteaptă ca Fed să reacţioneze la datele actuale, la reuniunea comitetuluide politică monetară de săptămâna viitoare.

Sursa: www.stiripesurse.ro

Lasă un comentariu

Ultimele știri:

Ministrul Mediului, despre intervenția rapidă în cazul urșilor care vin în zone locuite: Obligația noastră este să apărăm cetățenii

Tanczos Barna a declarat, luni, că propunerea legislativă privind intervenţia imediată în cazul urşilor care vin în zonele locuite va fi discutată în coaliţia de guvernare. Ministrul Mediului a subliniat că nu este vorba despre o ”vânătoare de trofee”, ci că instituția pe care o conduce are obligația să apere cetăţenii. ...

Din aceeași categorie: