19.6 C
București
miercuri, iunie 16, 2021

ATENȚIE, vreme severă: Cod portocaliu de ploi în 5 județe

Citește și:

Administrația Națională de Meteorologie a emis două avertizări Cod portocaliu de ploi torențiale, grindină și vijelii în 5 județe. Un alt județ este sub alertă Cod galben.

Potrivit meteorologilor, o alertă Cod portocaliu începe vineri la ora 13.15 și durează până la ora 14.15. Vizează zona de munte de peste cota 1.800 și localitățile Tismana și Padeș din județul Gorj, precum și zona de munte și localitățile Baia de Aramă, Bala, Ponoarele, Isverna, Balta, Ilovița, Podeni, Cireșu, Godeanu din județul Mehedinţi.

ANM anunță în aceste zone aversele torenţiale ce vor acumula 35…50 l/mp, descărcări electrice, izolat vijelie și grindină.

Între orele 13.00 – 14.00 este în vigoare o alertă Cod portocaliu în Pietroșani, Mihăești, Schitu Golești, Corbi, Stoenești, Mușătești, Poienarii de Muscel, Godeni, Berevoești, Aninoasa, Domnești, Cetățeni, Vlădești, Boteni, Mioarele, Hârtiești din județul Argeş, Provița de Sus, Adunați, Talea din județul Prahova și Fieni, Bezdead, Moroeni, Buciumeni, Runcu, Pietroșița, Văleni-Dâmbovița, Malu cu Flori, Pietrari, Vișinești, Bărbulețu, Moțăieni, Pucheni, Râu Alb din județul Dâmboviţa.

Se vor semnala averse torențiale ce vor cumula local 35-45 l/mp, frecvente descărcări electrice, grindină de mici dimensiuni și scurte intensificări ale vântului.

De asemenea, până la ora 15.00, în zona de munte a județului Arad este Cod galben de averse locale care vor depăși 25…35 l/mp, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și grindină.

Sursa: www.stiripesurse.ro

Lasă un comentariu

Ultimele știri:

Incendiu devastator în Făgăraş. Un bărbat a murit şi alte trei persoane au fost rănite

Clipe terifiante în urma unui incendiu izbucnit miercuri dimineaţă în Făgăraş. Un bărbat de 33 de ani a murit, iar alte trei persoane au fost rănite, după ce o locuinţă a luat foc. Articolul Incendiu devastator în Făgăraş. Un bărbat a murit şi alte trei persoane au fost rănite apare prima dată în Romania TV. ...

Din aceeași categorie: