19.6 C
București
miercuri, iunie 16, 2021

Aproape 80% din suedezi nu ar obiecta față de folosirea armatei pe plan intern pentru a combate valul infracțional care a cuprins țara

Citește și:

Aproape 80% din suedezi nu ar avea obiecții față de folosirea forțelor armate pentru a ajuta poliția să combată creșterea numărului de infracțiuni comise cu violență, relatează Euractiv.

Descoperirea a fost făcută de un sondaj realizat de institutul SOM, o organizație independentă de cercetări de la Universitatea Göteborg.

Suedia s-a confruntat în ultimii an cu un val de infracțiuni comise cu violență, numărul omorurilor crescând în mod special față de 2013.

Țara nordică are unul dintre cele mai ridicate niveluri al crimelor din Europa, fiind depășită doar de Croația la acest capitol, potrivit unui studiu publicat pe 26 mai de către Consiliul Național pentru Prevenirea Crimelor din Suedia.

Studiul afirmă că în Suedia au loc anual aproximativ 4 decese legate de omoruri la milionul de locuitori, comparativ cu o medie europeană de doar 1,6.

„Creșterea omorurilor este asociată în principal cu dispute legate de piața ilegală a drogurilor, clanurile infracționale și o lipsă de încredere în sistemul de justiție”, afirmă studiul.

O concluzie „rezonabilă” este că „omorurile cu armă de foc văzute în Suedia ar putea fi rezultatul emergenței unei noi dinamici de grup din cadrul lumii infracționale”, adaugă acesta.

Problema a devenit atât de serioasă încât suedezii consideră acum că operațiile militare pe plan intern sunt mai esențiale decât cele din străinătate.

În timp ce aproape 80% ar fi favorabili unei intervenții armate pe plan domestic, doar 34% din suedezi consideră misiunile ONU de menținere a păcii importante și 39% sunt în favoarea misiunilor de ajutorare umanitară.

Citește și:

Sursa: www.hotnews.ro

Lasă un comentariu

Ultimele știri:

ELEVII protestează în fața Guvernului și în toată țara împotriva deciziei de DECONTARE a navetei – CE reproșează Ministerului Educației

Asociațiile de elevi au anunțat proteste în toată țara, în fața Guvernului și a Prefecturilor din județele lor! Aceștia cer de urgență ca Executivul să NU voteze decontarea navetei fără o dezbatere publică a reglementărilor. Pe agenda de miercuri a Guvernului se află proiectul de ordonanță de urgență care prevede reglementarea decontării navetei.  ...

Din aceeași categorie: