19.6 C
București
marți, iunie 15, 2021

Agentia Europeana a Medicamentului nu recomanda vaccinul AstraZeneca pentru persoanele diagnosticate cu o afectiune sangvina rara

Citește și:

Agentia Europeana pentru Medicamente (EMA) a anuntat vineri, 11 iunie, ca nu recomanda utilizarea vaccinului anti-COVID-19 al companiei AstraZeneca pentru persoanele diagnosticate cu o afectiune sangvina rara si ca va analiza cazurile de inflamatii cardiace semnalate dupa administrarea tuturor serurilor create impotriva noului coronavirus, informeaza Reuters.

Comitetul pentru siguranta vaccinurilor din cadrul EMA a anuntat intr-un raport al sau de evaluare ca sindromul de permeabilitate capilara trebuie sa fie adaugat in calitate de nou efect secundar in prospectul vaccinului AstraZeneca.

Acest sindrom este o afectiune care face sangele sa se scurga din capilare in muschi si cavitatile corporale, fiind caracterizata prin inflamarea zonei afectate si scaderea presiunii sangvine.

EMA a inceput sa analizeze aceste cazuri in aprilie, iar noua sa recomandare de vineri se adauga pe lista problemelor cu care se confrunta compania AstraZeneca, dupa ce imaginea vaccinului sau a fost serios afectata in ultimele luni, inclusiv pentru o posibila legatura cu riscul de aparitie a unor rare cheaguri sangvine.

Luna trecuta, EMA a decis sa nu recomande administrarea celei de-a doua doze a vaccinului AstraZeneca la persoanele diagnosticate cu afectiuni care cauzeaza cheaguri sangvine.

Totodata, EMA a anuntat ca isi va extinde procedura de evaluare a cazurilor de miocardita si pericardita semnalate dupa administrarea vaccinurilor anti-COVID-19 produse de AstraZeneca, Pfizer, Moderna si Johnson & Johnson.

Sursa: www.ziare.com

Lasă un comentariu

Ultimele știri:

VIDEO Joe Biden răspunde la somația liderului de la Kiev: Ucraina va intra în NATO când nu va mai avea corupție

Joe Biden a afirmat luni, într-o conferinţă de presă la Bruxelles că Ucraina trebuie să elimine corupţia şi să îndeplinească alte criterii pentru aderarea la NATO, dar anexarea Peninsulei Crimeea la Rusia, precum şi rolul Moscovei în partea de est a ţării nu înseamnă că nu va Citește mai departe... ...

Din aceeași categorie: