19.6 C
București
marți, iunie 15, 2021

Activitatea navelor iraniene îngrijorează Washingtonul

Citește și:

Mai multe media americane au publicat în ultimele zile fotografii făcute din satelit care arată una din cele două nave iraniene, Makran, încărcată cu şase vedete rapide similare celor utilizate în Golf de Gardienii Revoluţiei, armata ideologică a Republicii Islamice, dar Pentagonul a refuzat până în prezent orice comentariu pe această temă.

Statele Unite monitorizează traseul celor două nave, distrugătorul „Sahand” și vasul logistic „Makran”, iar serviciile de informații încearcă să anticipeze intențiile Iranului.

„Flota navală 77 a Marinei, compusă din distrugătorul Sahand și vasul Makran, se află în Oceanul Atlantic pentru prima oară, pentru a demonstra capabilitățile Iranului în domeniul maritim”, a afirmat amiralul Habibullah Sayyari,

Imagini din satelit arată că vasul Makran transportă un tip de mici ambarcațiuni de atac, pe care Iranul le-a folosit pentru a hărțui navele americane din Golful Persic.

Mai multe surse oficiale au spus pentru CNN săpătămâna trecută că nu este clar dacă navele transportă armament.

Purtătorul de cuvânt al diplomaţiei americane, Ned Price, a afirmat la rândul său în faţa presei că, „dacă este o tentativă de a transfera arme” către „aliaţi” ai Iranului, „suntem pregătiţi să ripostăm”.

„Dacă Iranul încearcă să transfere ilegal arme sau alte echipamente, vom considera Iranul responsabil şi vom face tot posibilul pentru a încerca să evităm acest lucru chiar înainte să se întâmple”, a prevenit el, fără să ofere mai multe detalii.

O eventuală livrare de armament iranian către Venezuela ar fi o „provocare şi înţeleasă ca o ameninţare la adresa partenerilor noştri” din America de Sud, a avertizat un înalt responsabil american.

Sursa: www.antena3.ro

Lasă un comentariu

Ultimele știri:

Majoritatea canadienilor respinge ideea împărţirii vaccinurilor cu celelalte ţări (sondaj)

Aproximativ 70% dintre canadieni sunt împotriva împărţirii vaccinurilor cu restul lumii până la încheierea campaniei naţionale de imunizare, potrivit unui sondaj publicat luni, şi aceasta în timp ce ţara a comandat sau a rezervat peste 400 de milioane de doze pentru 38 de milioane de Citește mai departe... ...

Din aceeași categorie: