19.6 C
București
luni, iunie 21, 2021

A fost lansată licitaţia pentru proiectarea drumului expres Cluj-Dej. Drulă: Planul este să continue spre Bistriţa şi spre Baia Mare, bifurcându-se de la Dej

Citește și:
„A fost lansată licitaţia pentru proiectarea drumului expres Cluj-Dej. Durata contractului pentru realizarea studiului de fezabilitate a drumului de circa 75 de km este de 18 luni. Asta pentru că DX Cluj-Dej beneficiază de modelul nou de caiet de sarcini, al cărui şablon a fost pregătit la început de an de CNAIR, care sper să devină etalon pentru cât mai multe licitaţii pe infrastructură rutieră”, a afirmat ministrul pe pagina sa de Facebook.
Acesta a menţionat că pe acelaşi tip de caiet de sarcini modern au fost lansate în ultimele luni licitaţiile pentru drumurile de mare viteză Craiova-Lugoj, Bucureşti-Alexandria sau Bucureşti-Târgovişte şi pentru autostrada Făgăraş-Braşov.
„Astfel, ne asigurăm că proiectul este făcut cu cap încă de la început, că proiectarea preliminară este cât se poate de detaliată, dar lasă în acelaşi timp libertate constructorilor să ajusteze design-ul. În plus, implicarea autorităţilor locale în proiect este mai mare, iar un antreprenor serios este motivat şi susţinut prin plăţi intermediare definite corect şi corelate cu graficul de realizare a proiectului”, a explicat ministrul Transporturilor.
Potrivit lui Drulă, „planul este ca acest drum expres, inclus în Masterplanul General de Transport, să continue spre Bistriţa şi spre Baia Mare, bifurcându-se astfel de la Dej”.
„Cred în dezvoltarea echitabilă a regiunilor şi în proiecte începute bine, care se termină cu bine”, a conchis Drulă, ataşând şi o hartă, despre care a precizat că este doar un draft şi nu reprezintă traseul final.
Durata contractului este de 18 luni de la data de începere a contractului (din care 14 de luni – Studiul de Fezabilitate).
Valoarea estimată a contractului este cuprinsă între 22.199.530 lei şi 26.233.081 lei. Termenul limită pentru depunerea ofertelor este 28 iulie, potrivit informaţiilor din Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP).

Sursa: www.adevarul.ro

Lasă un comentariu

Ultimele știri:

Dramă la Arad: băiatul care s-a înecat în lacul Ghioroc era un fotbalist tânăr

Un tânăr în vârstă de 19 ani a fost găsit înecat în lacul Ghioroc, a anunţat, sâmbătă, Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Arad, potrivit Agerpres. Tragedia a avut loc vineri seara. Citește mai departe... ...

Din aceeași categorie: